Lotterisvindel

Lottosvindel er udbredt i hele verden, og Danmark er ingen undtagelse. Svindlere er kendt for at kontakte uskyldige ofre og forsøge at overbevise dem om, at svindlerne repræsentere en officiel lotterivirksomhed såsom Danske Spil eller en international organisation.

Sådan fungerer svindel

Den mest almindelige teknik for svindlere er at fortælle deres offer, at de har vundet en lotteripræmie. Dette udløser en naturlige spænding, som enhver ville føle, når nogen fortæller dem, at de pludselig er blevet rige. Men i virkeligheden er der ingen præmie, og svindleren forsøger bare at få fingrene i personlige eller økonomiske oplysninger, så de kan stjæle penge.

Svindelen kan optræde i form af en e-mail, et brev, en meddelelse på de sociale medier eller et telefonopkald, så du skal være forsigtig, hvis du bliver kontaktet af en, der påstår at være fra lotterivirksomheden.

Abonnementssvindel

En anden svindelnummer, der er blevet indrapporteret, går ud på, at den kriminelle ringer til dig og tilbyder et abonnement og spørger dig, om du vil være kunde og spille et bestemt spil. Lotteriabonnementer er populære i Danmark og en reel mulighed, som svindlere forsøger at drage fordel af i deres svindelnummer.

Hvis du er ivrig, vil de bede dig om at overføre penge. Men du vil blot ende med at betale penge til svindleren og slet ikke spille med i lotteriet. Husk, at intet officielt lotteri ville ringe til dig på denne måde og bede dig om bankoplysninger.

Opdage svindel, og hvad du derefter skal gøre

Lotteri-svindel er blevet mere og mere sofistikeret, men der er stadig et par måder at identificere svindlere på. Husk disse punkter, for de kan hjælpe dig med at opdage lotterisvindlere.

  • Det er umuligt at vinde en præmie i et lotterispil, tipsspil eller nogen anden konkurrence, som du ikke har deltaget i.
  • Lotterier vælger ikke vindere tilfældigt baseret på deres e-mailadresse eller mobiltelefonnummer.
  • En officielt lotterivirksomhed vil aldrig bede dig om at betale et ekspeditionsgebyr eller skat, før du kan få udbetalt en præmie, du har vundet.

Hvis du modtager et opkald, brev eller en e-mail, som du ikke har tillid til, bør du ikke videregive nogen personlige oplysninger. Åbn ikke nogen links i en mistænkelig e-mail, send aldrig penge, og afbryd kontakten, hvis du allerede har svaret. Hvis du har givet personlige eller finansielle oplysninger, skal du omgående advare din bank. Du kan anmelde enhver mistænkelig kontakt til politiet eller til en myndighed, der har med bekæmpelse af bedrageri at gøre.