Sådan spiller du Lotto

For at spille Lotto skal du vælge syv tal fra 1 til 36 i lørdagens trækning. Der er forskellige måder at vælge dine tal på, og du kan også tilføje Joker til din kupon for at øge dine chancer for at vinde en præmie.

Trækningen finder sted mellem kl. 20:00 og 22:00, og prisen er 6 kr. pr. række. Du kan deltage online eller ved at købe kupon(er) hos autoriserede Lotto-forhandlere i Danmark. Find ud af mere om de forskellige måder at spille Lotto på.

Lyn Lotto

Når du vælger Lyn Lotto, genereres dine syv tal tilfældigt på salgsstedet. Du behøver ikke bruge tid på at tænke over, hvilke tal der skal vælges og markeres på en spillekupon. Det er lynhurtigt at deltage. Du skal blot bestemme, hvor mange rækker der skal spilles.

Vælg Selv Lotto

Vælg Selv Lotto

Hvis du har nogle lykketal, kan du bruge dem i den næste trækning ved at markere dine syv valg fra 1 til 36 på din spillekupon. Brug talgeneratoren til at oprette en række tilfældige tal til dig selv, inden du spiller.

Sådan spiller du Joker

Sådan spiller du Joker

For at spille Joker skal du markere det på din spillekupon eller fortælle Lotto-forhandleren, at du vil tilføje Joker. Det er et supplerende spil, der spilles hver onsdag og lørdag, så du skal vælge, hvilken trækningsdag du vil spille. Det koster 10 kr. pr. Joker.

Når du spiller Joker, får du syv tilfældige tal mellem 0 og 9. Du kan ikke vælge dine egne tal. Det gælder om at matche dine tal med vindertallene i den rigtige rækkefølge. Det er muligt at vinde præmier på 2 millioner kr. eller mere. Gå til Joker-siden for yderligere information om, hvordan du spiller, og om de præmier, du kan vinde.

Få præmier

Få præmier

Hvis du vinder en præmie i Lotto, Joker eller Millionærgarantien, er det næste trin at få dine penge. Proceduren for at få pengene afhænger af, hvor meget du har vundet, og om du har spillet online eller via en Lotto-forhandler, men det er altid meget ligetil. Gå til siden "Sådan får du dine penge" for at få alle informationer.

System Lotto

En systemkupon giver dig mulighed for at dække et bredere antal tal, hvilket øger dine chancer for at vinde. For eksempel kan du vælge en system 8-kupon og vælge otte tal i stedet for de sædvanlige syv. Hver kombination af syv tal inden for dit valgte sæt vil derefter indgå i trækningen som en separat række. Ulempen ved systemkuponer er, at prisen hurtigt begynder at stige, da du skal betale 6 kr. for hver række i det valgte system.

Lykke Lotto

Vælg op til seks tal i stedet for de sædvanlige syv, hvorefter computeren automatisk genererer resten af dine valg. Du skal angive, hvor mange rækker du vil spille, og hver enkelt række vil så indeholde alle de tal, du har valgt, plus tilfældigt genererede yderligere valg. Hvis du for eksempel har to yndlingstal, f.eks. 2 og 7, og vil spille 20 rækker, vil hvert sæt tal indeholde 2 og 7 plus fem andre tilfældige tal mellem 1 og 36.

Sådan vinder du Lotto-præmier

Du vinder en Lotto-præmie, hvis mindst fire af dine tal er de samme som fire af vindertallene. Få alle syv vindertal, og vind en del af førstepræmiepuljen. Et tillægstal trækkes også fra de resterende 29 tal, hvilket skaber en ekstra måde at vinde på, hvis du matcher seks af de første syv tal. Gå til præmiesiden for at lære mere om tillægstal og de forskellige måder at vinde på.

Millionærgaranti og Julelodtrækning

Du deltager automatisk i Millionærgaranti-trækningen, når du spiller Lotto. Hver række, du spiller, udgør en separat række i den supplerende lodtrækning, hvor der hver lørdag tilfældigt vælges to spillere, der hver får 1 million kr. Der er ingen ekstra omkostninger ved at være med i Millionærgarantien.

Julelodtrækningen fungerer på samme måde, men finder sted blot én gang om året sammen med Lotto-trækningen, som vi afholder lørdagen efter juleaften. Du deltager automatisk, hvis du spiller Lotto i en af de fire trækninger, der går forud for Julelodtrækningen. Hver række, du spiller, er en separat række, hvor 12 spillere i sidste ende bliver millionærer.