Historie

Danske Spil har skabt store præmier og givet penge tilbage til samfundet, siden Danske Spil blev oprettet i 1948. Få mere at vide om de vigtige datoer i Danske Spils historie, herunder hvornår spillene begyndte, hvornår ændringer fandt sted, og hvornår rekordpræmier er vundet.

194821. juli
Icon
Dansk Tipstjeneste blev oprettet

Dansk Tipstjeneste blev oprettet, primært til indsamling af penge til atleter, der havde brug for økonomisk støtte. Den danske olympiske komité havde efterspurgt tilladelse til at udbyde tips siden 1936, men der skulle etableres love om væddemål, før en spilvirksomhed kunne stiftes.

19499. maj
Icon
Det første tipsspil blev stillet til rådighed

Det første tipsspil blev stillet til rådighed, hvor spillerne skulle forudsige resultatet af 12 fodboldkampe. Der var 18 vindere af førstepræmien, der hver modtog en udbetaling på 3.916 kr.

19897. oktober
Icon
Den første lottotrækning

Efter mere end 40 år med tipsbaserede spil fandt det første trækningsbaserede spil sted med lanceringen af Lotto lørdag den 7. oktober 1989.

199317. marts
Icon
Den første Vikinglotto-trækning

Den første Vikinglotto-trækning blev afholdt i Norge med Danmark blandt de fem deltagende lande på det tidspunkt. Spillet var oprindeligt kendt som Onsdags Lotto i Danmark, og det var det første multinationale lotteri, der nogensinde var set i Europa.

200829. marts
Icon
Den største vinder

En spiller fra København blev den største vinder i Lottos historie og vandt en præmie på mere end 38 millioner kr.

20121. januar
Icon
En ændring af lovgivningen

Ny lovgivning blev indført i Danmark, og den tillod andre virksomheder at udbyde spil. Danske Spil beholdt dog nogle af sine eksklusive rettigheder på visse spil.

201223. marts
Icon
Den første Eurojackpot-trækning

Eurojackpot blev lanceret med syv deltagende lande, herunder Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Italien, Holland og Slovenien.

201226. oktober
Icon
Første danske EuroJackpot vinder af 1. præmiepuljen

En spiller fra Danmark blev den første kuponindehaver udenfor Tyskland til at vinde Eurojackpots førstepræmie og indkasserede 135 millioner kr. Det satte ny rekord for danmarkshistoriens største lottogevinst.

201520. februar
Icon
Danmarks største Eurojackpot-vinder nogensinde

En Eurojackpot-præmie på 315 millioner kr. blev opsnappet af en kuponindehaver fra Helsingør , og vedkommende blev dermed vinder af den største præmie nogensinde.

20176. maj
Icon
Lottos Millionærgaranti blev oprettet

Lottos Millionærgaranti blev oprettet i sin nuværende form med to præmier på hver 1 million kr., som trækkes sammen med hver Lotto-trækning om lørdagen.

202029. januar
Icon
Danmarks største Vikinglotto-vinder nogensinde

En mand fra Helsingør vandt den største Vikinglotto-præmie, der nogensinde er blevet udbetalt i Danmark. Han matchede alle tallene og vandt 206 millioner kr.

20219. juni
Icon
Ændring af Viking Lotto regler

Reglerne for Vikinglotto blev ændret. Antallet af vikingtal blev reduceret fra 8 til 5, hvilket forbedrede oddsene for at vinde førstepræmien. Den maksimale jackpot faldt fra 35 millioner € (omtrent 260 millioner kr.) til 25 millioner € (185 millioner kr.).

202112. juni
Icon
Lotto spil opdateret

Lotto blev opdateret for at skabe endnu større præmier. Minimums-førstepræmien blev forhøjet fra 6 millioner kr. til 7 millioner kr., mens mindsteprisen blev ændret fra 5 kr. til 6 kr. Det blev også annonceret, at der hvert år ville blive afholdt en Julelodtrækning den første lørdag efter juleaften, hvor 12 spillere hver ville vinde 1 million kr.

202225. marts
Icon
Eurojackpot ændringer

Eurojackpot er blevet opdateret og har introduceret en tirsdagstrækning og en ændring af spillets format. Lodtrækningen er ændret fra 5/50 og 2/10 til 5/50 og 2/12. Jackpot-loftet blev ligeledes hævet med 30 millioner €, fra 90 millioner € til 120 millioner €.

202222. juli
Icon
Ny dansk rekord

Historiens største Eurojackpot-præmie blev vundet, og den gik til en spiller fra Danmark. Vinderkupon, der blev solgt i en Meny-butik i Blåvand, var den eneste i hele Europa, der matchede alle numrene, og kuponen havde en værdi på 759 millioner kroner (120 millioner €).