Ofre stillede spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål om at spille lotteri i Danmark, kan du tjekke denne liste med nogle af de oftest stillede spørgsmål. Du kan også besøge de enkelte spilsektioner for mere information om hver enkelt spil.

Hvornår finder trækninger sted?

Der er spil i hele ugen igennem. Her vises, hvornår alle trækningerne finder sted:

 • Lotto - lørdag kl. 20:00
 • Vikinglotto – onsdag kl. 20:00
 • Eurojackpot – tirsdag og fredag kl. 19:00
 • Joker – onsdag og lørdag kl 20:00
 • Keno - dagligt kl 21:05
 • Alt eller Intet – dagligt kl. 21:20

Hvor meget koster det at spille de forskellige spil?

Prisen pr. række er forskellig for hvert spil. Se nedenfor, hvor meget du skal betale for at spille dit yndlingsspil:

 • Lotto - 6 kr. pr. række
 • Vikinglotto - 7 kr. pr. række
 • Eurojackpot - 15 kr. pr. række
 • Joker - 10 kr.
 • Keno – 5 kr. pr. række
 • Alt eller Intet –10 kr. pr. række

Hvordan spiller jeg?

Du kan købe kuponer hos Lotto-forhandlere eller spille online. Du skal blot vælge dine tal og købe dine kuponer. Du kan vælge din egen kupon eller vælge en "Lyn"-mulighed, hvis du vil have dine tal genereret automatisk. Med en "Lykke"-mulighed kan du vælge færre tal, end du normalt ville vælge - de vil blive inkluderet i hver række, og de andre vil være tilfældige.

Du kan også spille et system, der dækker flere mulige kombinationer. Vælg flere tal, end du normalt skal vælge, hvorefter computeren genererer de gyldige kombinationer til trækningen.

Kan jeg spille på flere trækninger på forhånd?

Ja, du kan spille i blot den næste trækning eller være med i flere på hinanden følgende trækninger på forhånd; op til 14 i de fleste tilfælde. Det er også muligt at tegne et abonnement, så du aldrig går glip af en trækning.

Er der et spillerkort?

Ja. Hvis du har et spillerkort, skal du bare bruge det, når du køber en kupon. Dit køb vil blive knyttet til dit kort. Det giver dig også mulighed for at overføre eventuelle gevinster direkte til din bankkonto.

Kan jeg annullere et spil, når jeg har købt min kupon?

Du kan annullere et spil, der er købt hos en Lotto-forhandler. For Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot skal du annullere hos den samme Lotto-forhandler, hvor du købte din kupon, og det skal gøres samme dag, forudsat at trækningen endnu ikke har fundet sted.

Hvad er den største jackpot, der nogensinde er vundet?

Den største jackpot, der nogensinde er vundet i Danmark, blevet vundet i Eurojackpot. Rekorden er stadig på 759 millioner kr., og jackpotten blev vundet af en spiller i Blåvand i juli 2022. Gå til siden Vindere for at se mere om de største præmier i Eurojackpot, Vikinglotto, Lotto og Joker.

Kan jeg nøjes med kun at spille Joker?

Nej. Du kan kun spille Joker sammen med Vikinglotto, Lotto eller Eurojackpot. Du kan vælge, om du vil deltage i Joker-trækningen onsdag eller lørdag.

Skal jeg betale skat af danske lotteripræmier?

Nej, Du skal ikke betale skat, hvis du vinder en præmie i danske lotterier.

Kan jeg forblive anonym, hvis jeg vinder?

Ja. Det danske lotteri oplyser ikke vindernes navne uden vindernes samtykke. Nogle oplysninger vil altid blive afsløret, hvis du vinder en stor præmie, herunder hvor du spillede, og hvor mange rækker du spillede, men personlige oplysninger vil blive holdt hemmelige. Vindernes historier vil blive offentliggjort med fremhævelse af de heldige spilleres reaktioner på deres succes, og hvad de planlægger at gøre med deres penge. Gå til siden Offentlig omtale for at få mere at vide.

Hvor lang tid må der gå, før jeg indløser min præmie?

Fristen for at indløse præmier afhænger af, hvordan du har spillet, og også af hvor meget du har vundet. Hvis du har spillet hos en Lotto-forhandler og har vundet op til 200 kr, skal du indløse præmien indenfor 90 dage efter trækningsdatoen. For større præmier er indløsningstiden et år. Hvis du har spillet online, har du tre år til at indløse præmier, uanset hvor meget du har vundet. Gå til siden Sådan indløser du for at få mere at vide.

Hvis jeg vinder en præmie i Eurojackpot eller Vikinglotto i udlandet, kan jeg så indløse præmien i Danmark?

Nej. Selvom Eurojackpot og Vikinglotto begge spilles i flere lande, skal du indløse alle præmier, du vinder, i det land, hvor du har købt din kupon. Indløsningsfristerne er forskellige i hvert af de deltagende lande.

Kan jeg indløse mig præmie, hvis min kupon bortkommer eller bliver beskadiget?

Du skal opbevare din kupon sikkert, da det er det eneste bevis på, at du har vundet. Hvis du mister en vinderkupon, er Danske Spil ikke forpligtet til at udbetale dig præmien, og en anden kan indløse præmien, hvis de finder din kupon. Det er derfor en god idé at anføre din underskrift på bagsiden af din kupon.

Du kan klage til Danske Spil, hvis du mister en kupon, men der skal være en begrundet årsag til, at sagen undersøges, med klare beviser på, at du har købt en vindende kupon. Du kan muligvis modtage en præmie med en beskadiget kupon, hvis de relevante oplysninger stadig kan læses, men Danske Spil er ikke forpligtet til at betale.

Hvornår startede lotteriet?

Danske Spil blev oprettet i 1948 som Dansk Tipstjeneste. Det tilbød i første omgang kun tipsspil, hvor du kunne forudsige resultatet af fodboldkampe. Den første Lotto-trækning kom mange år senere i oktober 1989. Gå til siden Historie for at få mere at vide.