Sådan spiller du Viking Lotto

Du spiller Vikinglotto ved at vælge seks hovedtal fra 1 til 48 og et vikingetal mellem 1 og 5. Tilføj det supplerende Joker-spil til din kupon for en lille merpris; så har du en chance mere for at vinde en fantastisk præmie.

Trækninger finder sted hver onsdag aften kl. 20:00. Du kan spille online eller fra autoriserede Lotto-forhandlere i de 10 deltagende lande. Her er en trin-for-trin-guide til, hvordan du spiller i Danmark.

Vælg dine tal
1
Vælg dine tal

Du kan vælge dine Vikinglotto-tal på flere forskellige måder. En mulighed er at vælge dine egne seks tal fra 1 til 48 plus et vikingtal fra 1 til 5. Alternativt kan du vælge "Lyn Vikinglotto" for at få dine tal tilfældigt genereret på et øjeblik.

Hvis du vil kombinere de to metoder, skal du vælge "Lykke Vikinglotto" og selv vælge op til seks af de syv nødvendige tal. Computeren vil generere de resterende tal tilfældigt for dig.

Den sidste mulighed er at spille et system, hvor du faktisk vælger flere end de nødvendige syv tal. Computeren genererer automatisk alle de gyldige rækker med seks hovedtal og et vikingetal, der findes blandt kombinationsmulighederne for dit valg.

Hvor mange trækninger
2
Beslut, hvor mange trækninger

Du kan kun indtaste dine tal for den kommende trækning eller i flere på hinanden følgende spiluger. Vælg den relevante mulighed på din kupon, eller bed Lotto-forhandleren om en flerugers kupon. Du kan også abonnere, så du aldrig går glip af en trækning.

Joker
3
Tilføj Joker

Du kan vælge, om du vil spille Joker sammen med Vikinglotto. For at deltage skal du blot vælge Joker og angive, om du vil deltage i trækningen om onsdagen eller om lørdagen. Det er ikke nødvendigt, at du vælger nogle ekstra tal, da din Joker-kode genereres automatisk. Det koster 10 kr. ekstra at tilføje Joker til din Vikinglotto-kupon.

Betal for dine rækker
4
Betal for dine rækker

Når du er tilfreds med dine valg, kan du købe dine rækker. Husk at opbevare din kupon sikkert, hvis du spiller hos en Lotto-forhandler, da du skal bruge kuponen for at få dine præmier, hvis du vinder.

Vikinglotto-regler

  • Du skal være mindst 18 år for at spille Vikinglotto i Danmark.
  • Det koster 7 kr. pr. række at spille Vikinglotto.
  • Det er dit ansvar som spiller at sørge for, at oplysningerne på din kupon svarer til de valg, du ønsker.
  • Ønsker du annullere en kupon, skal du gøre det samme dag, som du købte kuponen, og hos samme Lotto-forhandler, forudsat at tidspunktet for spilstop ikke er forpasset.
  • Du skal indløse eventuelle præmier indenfor 90 dage, hvis du har spillet via en Lotto-forhandler og vundet mindre end 200 kr., eller indenfor et år, hvis du har vundet mere. Indløsningsperioden er tre år for onlinespillere.
  • Du kan kun indløse præmier i det land, hvor du spillede spillet, så hvis du køber din kupon i Danmark, skal du også indløse dine gevinster i Danmark.

Viking Lotto Spilstop

Sørg for at købe dine rækker til Vikinglotto tidligt, da spillet lukker kl. 17.55 hver onsdag. Dette er et par timer, før trækningen finder sted. Hvis du overskrider denne deadline, skal du vente til næste uges trækning for at deltage.

Sådan vinder du Vikinglotto-præmier

For at vinde en Vikinglotto-præmie skal mindst tre af dine hovedtal trækkes som vindertal i den trækning, du er med i. Størrelsen af præmier stiger, efterhånden som du matcher flere tal. Førstepræmiepuljen er på mindst 3 millioner € (omtrent 22 millioner kr.) og deles mellem spillere, der matcher alle seks hovedtal og vikingtallet. Gå til siden Vikinglotto-præmie og få mere at vide.