Den største danske lotteripræmier

Danske Spil har hver uge tusindvis af vindere på tværs af sit spiludvalg, men nogle spillere er særligt heldige og vinder præmier på flere millioner kr. Få mere at vide om Danmarks største præmier i Eurojackpot, Vikinglotto og Lotto.

Eurojackpot-præmier

De største præmier i Danske Spils historie er kommet siden indførelsen af Eurojackpot. Da spillet tilbydes i 18 lande, kan det give en minimumspræmiepulje på 10 millioner € (omtrent 75 millioner kr.). Med millioner af solgte kuponer hver uge vokser jackpotten også ekstremt hurtigt mellem trækningerne. Her er en oversigt over de største præmier, der nogensinde er vundet i Danmark:

Lottery logo

759 million kr

Eurojackpot nåede sin jackpot-grænse på 120 millioner € for første gang i juli 2022 efter en periode på syv uger uden en vinder. Det udløste den største præmie nogensinde i lotteriets historie, og det endte med at blive en dansk spiller, der vandt rekordbeløbet. Præmien var på 759 millioner kr. – mere end dobbelt så meget som den tidligere danske rekord. Vinderkuponen blev solgt i Vestjylland i en Meny-butik i Blåvand.

Lottery logo

315 million kr

En spiller i Helsingør indskrev sit navn i dansk lotterihistorie den 20. februar 2015 ved at vinde landets største præmie nogensinde. Førstepræmiepuljen var ikke blevet udløst i syv trækninger i starten af året, men så var der pludselig en heldig kuponindehaver med alle vindertallene. Det blev hurtigt afsløret, at vinderen var fra Danmark og havde købt kuponen i den lokale Kvickly i Prøvestenscentret i Helsingør. Den store gevinst var mere end dobbelt så stor som den tidligere danske rekord, der tilhørte en spiller, som i oktober 2012 havde indkasseret 135 millioner kr.

Lottery logo

310 million kr

Denne nicifrede Eurojackpot-præmie gik til en kuponindehaver fra Roskilde kommune den 9. april 2021. Det viste sig at være en mand i 40'erne, som nogle dage senere blev kontaktet af Danske Spil, mens han var ude i sin bil, og han blev rådet til at køre til siden. Han ringede straks til sin chef for at sige op og kørte derefter hen til en Mercedes-forhandler for at købe en ny bil. Vinderen, der havde spillet 20 tilfældige rækker, lovede også at bruge pengene til at hjælpe andre.

Lottery logo

210 million kr

En Eurojackpot-spiller fra Kalundborg kommune fik denne præmie i spiluge 49 i 2018 og brugte dem til en perfekt jul og til brug fremover. Vinderen spillede på et abonnement, hvilket betyder automatisk deltagelse i hver trækning uden at skulle huske at købe en ny kupon.

Vikinglotto-præmier

Ligesom Eurojackpot nyder Vikinglotto godt af, at kuponer sælges i flere lande. Dette får førstepræmiepuljen til hurtigt at stige fra dens minimumsværdi på 3 millioner € (omtrent 22 millioner kr.). Der har været mange store præmier i Danmark siden spillet blev lanceret i 1993.

Lottery logo

206 million kr

En mand fra Helsingør vandt Danmarks største Vikinglotto-præmie den 29. januar 2020, og han afslørede, at han ikke anede, at han overhovedet deltog i trækningen. Som abonnent troede han, at han kun havde spillet lørdagslotto, og han var ikke klar over, at han også havde en kupon til Vikinglotto. Han sagde, at han var fuldstændig overvældet over præmien, og at han ville bruge pengene fornuftigt og købe et hus til sig selv og et til sine forældre.

Lottery logo

158 million kr

Reglerne ændrede sig i 2021, og der blev fastsat et jackpotloft, så førstepræmien ikke kunne overstige 25 millioner €. Den havde været på sit maksimum i perioden fra den 7. juni til den 18. august, hvor en heldig spiller fra Danmark vandt en præmie på 158 millioner kr. Spilleren havde købt 10 rækker lynspil hos en Lotto-forhandler i Hjørring kommune i Nordjylland.

Lottery logo

140 million kr

En spiller fra Horsensvej fik denne kæmpepræmie i spiluge 33 i 2016. Det var den største Vikinglotto-præmie i Danmark på det tidspunkt, og den forblev rekorden i tre et halvt år.

Lotto-præmier

Lotto har jævnligt givet præmier på mange millioner kr. Den største præmie på en enkelt kupon var på 38 millioner kr., og den blev indløst af en familie fra København i 2008. Den største præmie i Lotto-historien går tilbage til 2009, og den var på 72 millioner kr. Tre spillere matchede alle tallene og vandt 24 millioner hver.

Største Joker-præmie

Førstepræmien i Joker starter ved minimum 2 millioner kr og stiger, når den ikke vindes. Det højeste, den nogensinde har været oppe på, før den blev vundet, er 50 millioner kr. tilbage i spiluge 43 i 2015. En spiller fra Frederiksberg matchede alle syv tal og vandt præmien.