Sådan indløser du lotterigevinster

Find ud af, hvordan du indløser dine præmier, hvis du vinder i dit foretrukne lotterispil. De samme regler gælder, uanset om du har købt en kupon til onsdagslotto, Vikinglotto eller et andet spil. Den nøjagtige procedure, du skal følge, afhænger dog af, hvor meget du har vundet, og om du har spillet online eller købt din kupon hos en Lotto-forhandler.

Deadline for indløsning

Du skal indløse din præmie, før din kupon udløber. Ellers mister du retten til at modtage pengene.

Hvis du har købt dit spil hos en Lotto-forhandler, er indløsningsfristen 90 dage fra trækningsdatoen for præmier på op til 200 kr. Du har mere tid til at få din præmie, hvis du vinder et større beløb, men du skal stadig kontakte en forhandler inden for et år efter trækningen.

For kuponer købt online er indløsningsfristen tre år fra trækningsdatoen uanset præmiebeløbet, du indløser.

Kupon købt hos en Lotto-forhandler

Hvis du køber en kupon hos en Lotto-forhandler, er det dit ansvar at opbevare den sikkert og tjekke efter trækningen for at finde ud af, om du har vundet. Du kan se på en af siderne Resultater eller Tjekker på DanskeLotto.com eller tage din kupon med til en Lotto-forhandler for at få den kontrolscannet.

For gevinster op til 2.000 kr: Lotto-forhandleren udprinter en kvittering og betaler dig direkte, hvis du vinder en præmie på denne størrelse.

For gevinster mellem 2.000 kr. og 5.000 kr: Du kan muligvis få din præmie direkte hos forhandleren, hvis de har midler til rådighed til øjeblikkeligt at give dig pengene. Ellers har forhandleren mulighed for at henvise dig til lotteriets digitale selvbetjeningsløsning for at modtage din betaling.

For gevinster på mere end 5.000 kr: Du skal besøge en Lotto-forhandler, for at din vinderkupon kan valideres. Du får et præmiecertifikat og vil derefter kunne bruge lotteriets digitale selvbetjeningsløsning til at få dine gevinster.

Du skal muligvis fremvise et gyldigt billed-id for at modtage udbetalingen. Hvis du vinder 1,5 millioner kr. eller mere, vil betalingen først blive behandlet tre til fire uger senere, da Danske Spil må vente for at se, om der er nogen klager.

Danske Spil er ikke forpligtet til at udbetale gevinster, hvis en kupon er gået tabt eller er blevet beskadiget, men Danske Spil har indført et spillerkort for at knytte køb til spillere. Hvis du har et spillerkort, kan du konfigurere det, så eventuelle gevinster automatisk overføres til din bankkonto.

Onlinekuponer

Hvis du spiller online og vinder en præmie, får du automatisk besked uanset beløbet, og pengene overføres direkte til din konto. Hvis du vinder mere end 1,5 millioner kr., skal du blot kontakte Danske Spil, før gevinsten kan betales.

Den store fordel ved at spille online er, at dine tal gemmes sikkert og kontrolleres automatisk. Du har ikke en papirkupon, der skal opbevares sikkert, så der er ingen fare for nogensinde at gå glip af en præmie.

Vikinglotto- og Eurojackpot-præmier

Vikinglotto og Eurojackpot er multinationale spil. Du kan spille Vikinglotto i ni andre lande udover Danmark, mens der i alt er 18 lande, der sælger Eurojackpot-kuponer.

Du kan spille med i et af de deltagende lande uden at være bosiddende der, og du er berettiget til at vinde præmier. Du skal dog indløse din præmie i det samme land, hvor du købte din kupon. Hvis du f.eks. er på ferie i Spanien og vinder en Eurojackpot-præmie, skal du få udbetalt dine penge i Spanien. Du ville ikke kunne få dine gevinster i Danmark.

Indløsningsprocessen er anderledes i andre lande, så det er en god idé at tjekke dine kuponer lige efter en trækning.