Sådan spiller du Eurojackpot

For at spille Eurojackpot skal du vælge i alt syv tal. Du skal vælge fem hovedtal mellem 1 og 50 og to stjernetal fra 1 til 12. Få dine rækker, inden trækningen finder sted tirsdag og fredag aften.

Eurojackpot spilles lidt forskelligt i de 19 deltagende lande, men i Danmark kan du deltage i et Joker-spil sammen med Eurojackpot, og du kan indtaste dine tal på flere forskellige måder. Følgende guide viser de trin, du skal tage, for at spille i Danmark.

Vælg dine tal
1
Vælg tal

Vælg fem hovedtal fra 1 til 50 og to stjernetal fra 1 til 12.

Vælg antal trækninger
2
Vælg antal trækninger

Vælg, om du ønsker kun at deltage i den kommende trækning eller i flere kommende trækninger

Vælg Joker
3
Vælg Joker

Vælg Joker, hvorefter du automatisk er med i det supplerende spil.

Køb kuponer
4
Køb kuponer

Betal for dine rækker, 15 kr. pr. række. Det koster 10 kr. ekstra, hvis du også vælger Jokeren.

Den hurtigste måde at spille på er "Lyn Eurojackpot", hvor fem hovedtal og to stjernetal genereres tilfældigt til dig. Du kan vælge dine egne tal, hvis du foretrækker det, eller vælge muligheden "Lykke Eurojackpot". Dette giver dig mulighed for at vælge op til seks ud af dine syv tal, som vises på hver række, du vælger, og de resterende tal genereres tilfældigt af computeren.

Du kan også spille et system, hvor du vælger mere end fem hovedtal. Hver af de individuelle rækker i systemet, er en forskellig kombination af dine valgte tal, så det øger chancen for at vinde en præmie. Du kan også oprette et abonnement, så du automatisk deltager i hver trækning.

Sådan spiller du Joker

Joker er et supplerende spil, der er virkelig let at spille. Du skal blot vælge Joker på din kupon eller fortælle Lotto-forhandleren, at du vil spille Joker. Der er ikke en Joker-trækning fredag aften sammen med Eurojackpot, så du skal vælge, om du vil deltage i onsdags- eller lørdagstrækningen.

Du kan ikke vælge dine egne Joker-tal. Du vil automatisk modtage syv tilfældige tal mellem 0 og 9. Det gælder om at matche disse til vindertallene i nøjagtig samme rækkefølge. Det koster 10 kr. at tilføje Joker til din kupon. Joker kan ikke spilles alene, men Joker kan også spilles sammen med Lotto eller Vikinglotto.

Sådan vinder du i Eurojackpot

For at vinde en Eurojackpot-præmie skal mindst tre af dine syv tal være vist i trækningen. Det kan være tre hovedtal, to hovedtal og et stjernetal eller et hovedtal og to stjernetal. Der er i alt 12 forskellige vindende kombinationer, hvor førstepræmien gives til spillere, der matcher alle syv tal. Denne jackpot starter ved 10 millioner € (omtrent 75 millioner kr.), og den kan maksimalt nå op på 120 millioner € (omtrent 890 millioner kr).

Selvom spillet spilles i 19 lande, kan du kun få præmier i det land, hvor du købte din kupon. Hvis du for eksempel købte en kupon, mens du besøgte et andet land, og vandt en præmie, ville du ikke kunne få dine penge i Danmark. Du ville være nødt til at få pengene udbetalt i det andet land.