Tips 13

I Tips 13 skal du forudse resultaterne af 13 fodboldkampe. Der er en ny liste over kampe hver dag, taget fra ligaer og konkurrencer rundt om i verden. Du skal angive din vurdering af, hvilket hold der vinder kampen, eller om du tror kampen ender uafgjort. Førstepræmiepuljen kan være på 250.000 kr. eller mere, og den deles mellem de spillere, der får flest rigtige.

Resultater

Gå til siden Tips 13-resultater for at se resultaterne i det seneste spil. Du kan se resultaterne fra fodboldkampene og finde ud af, hvor mange spillere der vandt en præmie.

Sådan spiller du

For at spille Tips 13 skal du forudsige resultatet af de 13 fodboldkampe, der er angivet for den pågældende dag. For hver kamp vil du se de to hold efterfulgt af tre felter. Sådan laver du dine forudsigelser.

  • Vælg det første felt - markeret "1" - hvis du tror, at hjemmeholdet (anført først) vinder
  • Vælg det midterste felt - markeret "X" - hvis du tror, at kampen ender uafgjort
  • Vælg det sidste felt - markeret "2" - hvis du tror, at udeholdet (anført sidst) vinder

Du kan vælge mere end ét af felterne for hver kamp. Hvis du for eksempel tror, at en kamp vil ende som enten hjemmesejr eller uafgjort, skal du vælge de to første felter. At markere to af de tre muligheder er kendt som "halvgardering", da du har tilvalgt halvdelen af resultaterne. Hvis du vil markere alle tre felter, kaldes det "helgardering". Begge teknikker er nyttige, hvis du ikke er sikker på, hvad udfaldet af en bestemt kamp bliver, eller hvis du vil øge dine chancer for at vinde ved at sikre dig, at du har en korrekt forudsigelse af den kamp.

Prisen for at spille stiger proportionelt for hvert valg, du foretager. Det koster 1 kr. at spille på et enkelt valg for hver af de 13 kampe. Hvis du vælger et enkelt udfald i 12 af de 13 kampe, og derefter to udfald for den sidste kamp, har du faktisk to sæt forudsigelser, og prisen fordobles. Prisen tredobles, hvis du markerer alle tre muligheder for en kamp. Prisen fortsætter med at stige, efterhånden som du vælger flere resultater i de forskellige kampe.

Hvis du ønsker at annullere et spil, siger reglerne, at du skal gøre det indenfor fem minutter efter købet af din kupon i samme butik, hvor du købte kuponen, forudsat at tidspunktet for spilstop ikke er forpasset.

Spiltyper

Der er forskellige spiltyper, du kan vælge for at prøve at forudsige resultaterne af så mange af de 13 fodboldkampe som muligt. Det hedder systemkuponer, hvor du tilvælger flere kombinationer end blot én enkelt kombination for hver kamp.

Matematiske (M-system) – Dette er det grundlæggende type system, hvor hver kombination af alle dine gæt indtastes separat. Vælger du for eksempel tre helgarderinger og tre halvgarderinger, er prisen 3 x 3 x 3 x 2 x 2 x 2, hvilket er 216 kr. for 216 kombinationer. Det højest tilladte er 1024 kombinationer, for 10 halvgarderinger.

Reducerede (R-system) – Problemet med det matematiske system er, at prisen stiger meget hurtigt. Som et alternativ kan du vælge mellem en række reducerede systemer. Hvis du vælger en af disse, får du stadig en beskyttelse mod forkerte forudsigelser med et antal helgarderinger og halvgarderinger, men ikke alle kombinationer vil blive medregnet. Hvis du for eksempel valgte systemet R 2-5-12, ville dette give dig to helgarderinger og fem halvgarderinger til en pris på 12 kr. Med et matematisk system ville dette koste 288 kr.

Du er ikke sikret førstepræmien med et reduceret system, selvom alle dine forudsigelser er korrekte for de kampe, som du ikke har tilvalgt med en helgardering. Der er dog altid en minimums-gevinstgaranti med et reduceret system.

Udgangsrække (U-System) – Denne systemtype fungerer på samme måde som det reducerede system, da du ikke indtaster hver eneste kombination af gæt, du har valgt. Forskellen er, at for hver kamp, hvor du har valgt flere udfald, skal du angive, hvilken forudsigelse du satser flest af dine penge på. Hvis du for eksempel har markeret "hjemmesejr" og "udebanesejr" i den første kamp på listen, skal du vælge det resultat, som du vurderer at være mest sandsynlig.

Tips 13-præmier

Der er fire præmiekategorier i Tips 13. Du skal have mindst 10 af dine 13 forudsigelser korrekte for at vinde en præmie, og du modtager en større præmie i takt med, at du får endnu flere rigtige. Hvis du forudsiger resultatet af alle 13 kampe korrekt, vinder du førstepræmien.

Førstepræmiepuljen kan være på 100.000 kr. eller nogle gange helt op til 250.000 kr. Præmiepengene i alle fire kategorier er delt mellem vindere, så udbetalingsbeløbet varierer fra spil til spil. Følgende tabel viser procentdelen af præmiepuljen, der tildeles hver kategori.

Præmieniveau Vinderchancer Procentdel af præmiefonden
13 rigtige forudsigelser 1 ud af 1.594.323 36 %
12 rigtige forudsigelser 1 ud af 62.320 16 %
11 rigtige forudsigelser 1 ud af 5.110 16 %
10 rigtige forudsigelser 1 ud af 697 32 %

De viste odds repræsenterer chancerne for at få dine forudsigelser korrekt, hvis kampresultaterne var helt tilfældige. Resultaterne af fodboldkampe bestemmes dog ikke tilfældigt, så de faktiske chancer for at vinde på en bestemt dag kan meget vel variere fra dag til dag. Hvis der ikke er nogen vindere på et præmieniveau, overføres pengene til næste spil.